Pages

Sunday, August 9, 2009

KAdang-kadang rasa boring

bismillahirrahmanirrahim
Terkadang masa terasa begitu cepat berlalu, minggu depan percubaan PMR. Bagaimana persediaan awak semua. Risau di hati saya bila buat soal jawab di kelas awak semua tergagap-gagap nak jawab. Bila nak buat ulangkaji. masa dah suntuk.

Jangan lupa apa yang ustz. Aezjah pesan semasa ceramah teknik menjawab PMR hari jumaat lepas. ingat tulis markah di sebelah kanan jawapan awak, diruangan untuk markah tu. tulis. markah bagi setiap soalan. ingat tu. dalam percubaan nanti pun kena tulis macam PMR sebenar.

soalan ingat, mesti ikut sebagaimana nombor yang ditulis.

jawapan mesti lebih dari pada yang diminta. kalau soalan minta tiga bagi jawapan lima. mesti rajin menulis. ambil berat semua perkara. Tidak ada perkara remeh dalam bab peperiksaan ini. ambil serius semua perkara.

hari jumaat nanti kita buat solat sunat dhuha, solat hajat dan solat sunat taubat. Last before percubaan.

75% markah dah dapat A. so jgn sia-siakan peluang yang ada. kerana ianya tidak sesenang yang awak semua bayangkan. Ketentuan di tangan Allah. Bukan atas usaha awak semata. solat sentiasa jaga, berdoa sentiasa, hubungan dengan guru kena jaga. juga dengan kawan2.

saya dah delete text peristiwa pedih tu. so jgn ungkit lagi kat dalam kelas. saya tak nak ada suasana tak selesa dalam kelas. Buat macam biasa saja. seperti perkara itu tak pernah berlaku. Jaga mulut masing-masing elakkan bercakap perkara yang menyentuh perasaan orang lain. saya harap awak semua dapat beri kerjasama.

semua fikirkan hal diri masing-masing tak payah masuk campur hal orang lain. bab pelajaran nak bincang tak apa. Yang berlalu biarkan berlalu. kita hadapi hari muka dengan lebih positif.

baca novel 3 amanah" Alhamdulillah aku berjaya. " mungkin boleh menyuntik semangat untuk berjaya.

Salam kejayaan untuk kamu semua. semoga Allah akan memberi pertolongan kepada kita semua dalam menjalani kehidupan sehari-hari dan menghadapi apa jua ujian yangmelanda.

salam sayang dari ustazah. jumpa lagi. InsyaAllah. wassalamualaikum

No comments:

Post a Comment